Förändringsledning – det krävs mod att leda i svåra tider ❗️

Frågan är: Har du modet?

📌 Alla har nog börjat inse att världen aldrig mer blir som den varit. Nu gäller det för chefer att lyfta blicken och våga utmana sig själv, sina medarbetare och hela den befintliga organisationen för att hitta en klok väg framåt.

📌 Rent instinktivt är det lockande att stoppa huvudet i sanden och längta efter att gå tillbaka till det liv vi levde innan. Men framöver finns det inget “som det var innan”. Det finns ett nytt normalläge som kommer att innebära saker vi inte riktigt vet idag.

📌 Vi vet dock att framtiden innebär förändringar. Många och täta. Organisationer som lyckas bäst de kommande åren är de där cheferna vågar lyfta blicken och tillsammans med sina medarbetare kliva in i det okända. Hantera förändringsrädsla och våga arbeta tillitsbaserat.

📌 Tänk på att förändringar genomförs av individer, inte av organisationer. Människorna är alltså den allra viktigaste resursen. Därför är min uppmaning till dig att jobba med människorna i organisationen för att skapa ett gynnsamt förändringsklimat.

Vill du vet mer om hur du kan arbeta klokt med förändringsledning – tveka inte att kontakta mig för ett samtal!

#förändringsledning #ledarskap #organisationskultur