“Walk the talk” men missa inte att “talk the walk” 📍

Vanligtvis pratar vi om vikten av att göra som vi sÀger = walk the talk, för att fÄ beteenden att bli verkliga istÀllet för att enbart bli en pappersprodukt eller nÄgot som lÄter bra.

Men för att beteenden pÄ riktigt ska fÄ den djupa betydelsen som efterstrÀvas, gÀller det för chefer och ledare att Àven talk the walk, dvs berÀtta om beteenden som ger resultat.

NÀr jag hjÀlper företag och organisationer att arbeta med vÀrderingar, vÀrderingsstyrt ledarskap och kultur blir det pÄtagligt hur viktigt detta Àr. Som chef och ledare mÄste du visa vÀgen genom ditt beteende, men ocksÄ genom att prata om det som önskade beteenden ger pÄ olika plan.

Ett lysande exempel pĂ„ detta Ă€r hur vi nu ser att Ukrainas president Zelensky gör. Han berĂ€ttar vad som behöver göras, varför det Ă€r viktigt samt vilket mĂ„let Ă€r OCH han agerar precis sĂ„. Han visar vĂ€gen. Är tydlig, modig och viker inte undan varken i ord eller handling.

Det Àr vÀrderingsstyrda ledare med ett högre syfte vÀrlden behöver, som visar vÀgen i bÄde ord och handling! Vad har du för tankar om vÀrderingsstyrt ledarskap?

#ledarskap #vÀrderingar #beteende #engagemang